Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مصریان باستان بیش از 4000 سال پیش برای حکاکی و ثبت داستان‌های خود از هیروگلیف (حروف تصویری) استفاده می‌کردند. امروز فقط گروهی از افراد می‌دانند که چگونه این کتیبه‌ها را بخوانند یا تفسیر کنند.

به گزارش هندو نیوز، محققان و دانشمندان برای خواندن و رمزگشایی نوشته‌های باستانی هیروگلیف از "سنگ روزتا" استفاده می‌کنند؛ یکی از شناخته‌شده‌ترین اشیاء باستانی تمدن مصر باستان بوده که ۲۱۸ سال پیش کشف‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال 2017، توسعه‌دهنده بازی یو بی سافت ( Ubisoft ) ابتکاری را برای استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای درک زبان یک نوع زبان نوشتاری (Pharoahs) ) آغاز کرد.این ابتکار عملکرد الهام‌بخش محققان دانشگاه مک‌کواری (Macquarie) استرالیا و بخش فرهنگ و هنر گوگل شد.

این گروه فرآیند ترجمه پنج مرحله‌ای متن قدیمی 4000ساله با استفاده از یادگیری ماشین را آغاز کردند که شامل پیش‌پردازش کتیبه، ترتیب توالی گلیف، طبقه‌بندی آن، تطبیق کلمه به فرهنگ لغت و درنهایت ترجمه متن بود.

 این گروه بیش از 80هزار نقشه رسم هیروگلیف را بر روی ابزار طراحی ماشین یادگیری به نام ورک بنچ (Workbench) آموزش دادند. توالی تصاویر نیز بر روی ابزار دیگری انجام شد.

دکتر الکساندرا وودز، مدرس ارشد مصر شناسی دانشگاه مک کواری درباره کار روی فرایند ترجمه گفت: "ابتکار عمل یو بی سافت در حال توسعه یک ابزار مبتنی بر یادگیری ماشینی است که یک جریان کاری شفاف را برای پردازش تصاویر از هیروگلیف، شناسایی علائم و ترجمه گلیف‌ها، درست مانند ماشین ترجمه گوگل ایجاد می‌کند."

گروه تاریخ باستان دانشگاه مک‌کواری به‌عنوان شریک اصلی علمی ابتکار عمل هیروگلیف و متخصصان گوگل نیز مشغول انتقال داده‌های میز کار به سکوی غول جستجو هستند.

این امر به ابزاری جدید، ساخته‌شده توسط گوگل منجر شده است که به هرکسی امکان می‌دهد شکل نوشتاری کهن را از طریق سه مسیر اختصاصی کشف کند.

رمزگشایی زبان باستانی ابزار هوش مصنوعی Fabricius با استفاده از یک ویدئوی آموزشی کوتاه برای افراد کنجکاو از طریق فراگیری یادگیری شکل نوشتن کهن نمایش داده می‌شود. سپس این ابزار زبان فرد را به بازی و ترجمه کلمات و پیام‌های خود به هیروگلیف دعوت می‌کند و متن‌های ترجمه‌شده را می‌توانند با دوستان و خانواده خود به اشتراک بگذارند.

نرم‌افزار Fabricius، به‌تدریج یادگیری را به سمت راه‌های جدید تحقیقات دانشگاهی ارتقاء می‌بخشد.

مدیر برنامه هنر و فرهنگ گوگل، در وبلاگی گفت: "تاکنون، متخصصان برای ترجمه و رمزگشایی زبان باستان باید کتاب‌ها را با استفاده از کتاب‌های دیگر به‌صورت دستی بررسی می‌کردند. این روش، فرایندی است که بیش از یک قرن بدون تغییر باقی‌مانده است."

این طرح اولین ابزار دیجیتالی است که هیروگلیف مصری ایجادشده بر روی یادگیری ماشین را رمزگشایی می‌کند.

این ابزار همچنین به‌عنوان منبع باز برای پشتیبانی از تحولات بیشتر در مطالعه زبان‌های باستانی راه‌اندازی شده است.

گوگل از فناوری یادگیری دستگاه خود AutoML Vision برای ایجاد مدلی استفاده کرده است که می‌تواند زبان مصر باستان را معنی کند.

این غول جستجو می‌گوید: آنچه در گذشته گروهی از دانشمندان داده، انجام می‌دادند، اکنون می‌توانند با استفاده از AutoML Vision با آموزش آسان، ماشین را برای تشخیص انواع اشیاء توسعه دهند.

Fabricius به نام پدر کتیبه خوانی، مطالعه کتیبه‌های باستانی نام‌گذاری شده و به زبان انگلیسی و عربی موجود است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی كتيبه گوگل یادگیری ماشین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۰۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوج سلامت مغز چه زمانی است؟

آفتاب‌‌نیوز :

مطالعات بی شماری در مورد جزئیات روش‌های جلوگیری از زوال شناختی انجام شده و به تازگی تیمی از محققان نروژی در پژوهش‌های خود موفق به ساده سازی دانش مدیریت سلامت مغز شدند.

هرموندور زیگموندسون، استاد بخش روانشناسی دانشگاه علم و فناوری نروژ در این رابطه می‌گوید: کلید‌های سیستم عصبی ما ماده خاکستری و سفید است. ماده خاکستری از سلول‌های عصبی (نرون ها) و دندریت‌ها تشکیل شده، در حالی که ماده سفید برای تسهیل تماس بین سلول‌ها (آکسون‌های میلین دار) عمل کرده و به سرعت انتقال و توزیع سیگنال‌ها کمک می‌کند.

اگر کسی بتواند ماده سفید و خاکستری خود را در شکل مطلوب آن نگه دارد، شناخت، مهارت‌های تفکر و حافظه نیز باید به خوبی کار کند.

این گزارش چیزی شبیه به نوعی جمع بندی است که درک کنونی علم مدرن از بهترین روش پرورش سلامت مغز قوی را پوشش می‌دهد. 

 پروفسور زیگموندسون در ادامه توضیحات خود می‌افزاید: اگر می‌خواهید مغز خود را در بهترین حالت نگه دارید، سه عامل را باید جدی بگیرید. در حقیقت سه کلید شناسایی شده برای سلامت قوی مغز عبارتند از:

تمرین فیزیکی

فعالیت اجتماعی

علایق و سرگرمی‌های قوی و پرشور

در ادامه به تحلیل و بررسی هر یک از این سه مولفه خواهیم پرداخت:

فعالیت بدنی
همه مردم می‌دانند که گذراندن تمام روز روی مبل برای بدن مفید نیست و فعالیت بدنی کلید سلامت مغز است.

به گفته نویسندگان این مطالعه، سبک زندگی فعال به توسعه سیستم عصبی مرکزی و مقابله با پیری مغز کمک می‌کند.
محققان توصیه می‌کنند که تمام تلاش خود را بکنید تا هر روز حداقل کمی تحرک داشته باشید. حتی اگر یک کار کم تحرک انجام می‌دهید که نیاز به نشستن زیاد دارد، هر ساعت یا بیشتر حداقل برای چند دقیقه حرکت کنید.

فعالیت اجتماعی

برخی از مردم به طور طبیعی اجتماعی‌تر از دیگران هستند، اما محققان تاکید می‌کنند که هیچ کس نمی‌تواند مانند جزیره زندگی کند. سعی کنید با افرادی که برایتان مهم هستند در ارتباط باشید. مغز ما در تعاملات و ارتباطات اجتماعی رشد می‌کند.

پروفسور زیگموندسون در این رابطه توضیح می‌دهد: روابط با افراد دیگر، و تعامل با آنها، به تعدادی از عوامل بیولوژیکی پیچیده کمک می‌کند که می‌تواند از کند شدن مغز جلوگیری کند.

به یادگیری ادامه دهید و پرشور بمانید

فعال نگه داشتن مغز باعث تقویت شناخت می‌شود. سرگرمی جدید یا یادگیری یک مهارت جدید را جدی بگیرید. البته هیچ گاه خود را مجبور به انجام این کار نکنید؛ چیزی را پیدا کنید که واقعاً به آن علاقه دارید. هیچ وقت در زندگی برای یادگیری چیز‌های جدید دیر نیست!

اشتیاق، یا داشتن علاقه شدید به چیزی، می‌تواند عامل تعیین کننده و محرکی باشد که ما را به یادگیری چیز‌های جدید سوق می‌دهد. پروفسور زیگموندسون می‌گوید که این امر با گذشت زمان، بر توسعه و نگهداری شبکه‌های عصبی ما تأثیر می‌گذارد.

در مجموع، نویسندگان مطالعه می‌گویند مغز ما ماشینی با قدرتی باورنکردنی است، اما درست مانند هر ابزار دیگری، اگر برای مدت طولانی غیرفعال بماند، شروع به ضعیف شدن می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • چگونه از کلاس خصوصی زبان انگلیسی نتیجه بگیریم؟
  • همایش ملّی زبان‌ها و گویش‌های ایران فراخوان داد
  • کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!
  • اوج سلامت مغز چه زمانی است؟
  • چاپ ترجمه کتاب اقتصاددان آمریکایی درباره تحول در رفتار
  • ۴۰۰۰ زائر از کردستان به حرم امام خمینی(ره) اعزام می‌شوند
  • کتاب «اخلاق النبی(ص) و اهل بیته(ع)» به زبان ترکی استانبولی ترجمه و منتشر شد
  • رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان (+عکس)
  • رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان
  • کتاب آموزش زبان انگلیسی برای مبتدیان